/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F05%2F8o51wU7KzZeJ3h1746610024.jpg)
Benodigdheden:
Voor vier personen
- 250 gram tropische vruchten (vers, uit de diepvries of uit blik) + evt. wat extra ter garnering
- 2 eetlepels suiker
- pak lange vingers
- 100 gram roomkaas
- 6 eetlepels advocaat
- 150 gram vanillekwark
- 30 gram witte chocolade
- 4 kleine dessertglaasjes
- staafmixer
Zo maak je dit toetje met advocaat en fruit:
- Doe de tropische vruchten samen met de suiker in een steelpan en breng dit al roerend aan de kook. Laat het mengsel 5 minuten zachtjes doorkoken en pureer het tot een gladde saus met een staafmixer. Laat daarna het fruitmengsel volledig afkoelen.
- Verkruimel een paar lange vingers door ze in een plastic zak te doen en er met een deegroller overheen te rollen. Verdeel de kruimels over de bodem van vier glazen, maar houd ook wat koekjes apart voor de garnering.
- Roer de roomkaas los en meng met de advocaat en de kwark. Schep dit mengsel op de koekbodem in de glazen. Doe daarna de fruitpuree eroverheen.
- Dek de glaasjes af en laat ze minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
- Haal de glazen uit de koelkast, strooi de resterende koekkruimels erover en garneer elk glaasje met wat kleine stukjes witte chocolade. Je kunt de chocolade ook raspen. Daarnaast kun je ook nog wat extra tropische vruchtjes ter garnering op het toetje doen – net wat jij lekker vindt!
Culinair
- Dirk
- Adobe Stock