Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Snel en makkelijk: witlof met ham en kaas uit de airfryer

Een echte klassieker die in het voorjaar bijzonder goed smaakt: witlof gewikkeld in ham en gesmolten kaas. Dit (bij)gerecht kun je ook heel snel en gemakkelijk in de airfryer bereiden: we leggen je in dit recept uit hoe.

Witlof

Benodigdheden:

Voor vier personen

  • 4 stronken witlof
  • 4 plakken ham
  • 4 plakken kaas
  • zout en peper naar smaak
  • scheut olijfolie
  • een geschikte ovenschaal die in de airfryer past

Zo bereid je witlof in de airfryer:

  1. Snijd de onderkant van de witlofstronkjes af en verwijder, indien nodig, de harde kern.
  2. Breng een pan met water aan de kook en kook de witlof 10 tot 15 minuten tot ze zacht zijn. Laat daarna goed uitlekken in een vergiet.
  3. Wikkel elk stronkje in een plak ham en leg de rolletjes op een bord.
  4. Bedek vervolgens elk rolletje met een plak kaas en druk deze lichtjes aan.
  5. Verwarm de airfryer voor op 180 graden.
  6. Besprenkel de rolletjes met een klein beetje olijfolie en leg ze in een ovenschaal die geschikt is voor de airfryer.
  7. Bak de witlofrolletjes 12 tot 15 minuten, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
  8. Haal de witlofrolletjes uit de airfryer, breng op smaak met wat peper en zout en serveer ze direct. Lekker met aardappeltjes en/of een frisse salade erbij!
Culinair
  • Adobe Stock