/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F05%2FykXPGfZ04Pu2t01746535016.jpg)
Ingrediënten:
- 150 gram fijngehakte bitterkoekjes + wat extra ter garnering
- scheutje amandellikeur
- 5 blaadjes gelatine
- 275 milliliter melk
- 1/2 vanillestokje
- 80 gram suiker
- 10 gram maïzena
- 2 eidooiers
- 300 milliliter slagroom
Zo maak je zelf bitterkoekjespudding:
- Laat de helft van de bitterkoekjes weken in de amandellikeur en laat de gelatineblaadjes weken in een kom met koud water.
- Snijd een halve vanillestokje open en schraap het merg eruit.
- Meng ondertussen de maïzena, suiker en eidooiers met een heel klein scheutje water. Roer net zo lang totdat je een glad mengsel krijgt.
- Doe de melk samen met het uitgeschraapte vanillestokje én het vanillemerg in een steelpan op het vuur. Roer door terwijl je het aan de kook brengt. Zodra de melk kookt, haal je het vanillestokje eruit.
- Giet al roerend de helft van de hete melk bij het suiker- en eimengsel. Zet de pan met de andere helft van de melk weer op het vuur.
- Voeg vervolgens het mengsel met melk, ei en suiker al roerend toe aan de pan en breng dit aan de kook. Doe de andere helft van de bitterkoekjes erbij (die niet in de likeur liggen te weken!) en laat nog 2 minuten doorkoken terwijl je blijft roeren.
- Haal de pan van het vuur, knijp de gelatineblaadjes uit en voeg deze aan het mengsel toe. Roer net zo lang totdat de gelatine volledig is opgelost.
- Terwijl je de pudding laat afkoelen, klop je de slagroom lobbig op. Zodra de pudding op kamertemperatuur is, spatel je de slagroom er geleidelijk doorheen. Voeg dan de overige bitterkoekjes, die in amandellikeur geweekt zijn, toe.
- Giet je mengsel in een puddingvorm of verdeel het over kleine schaaltjes of glaasjes. Laat de bitterkoekjespudding minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
- Serveer met wat extra bitterkoekjes voor een finishing touch. Genieten maar!
Culinair
- Kookfans
- Adobe Stock