/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F05%2FWXM1wN6jWUjZXC1746524170.jpg)
Ingrediënten:
- 2 klontjes boter + wat extra voor het invetten
- 1 bloemkool
- 120 gram spekreepjes
- 200 gram spinazie
- 125 milliliter slagroom
- 2 stengels bosui
- 500 gram kipdijfilets
- 55 gram geraspte kaas
- 2 theelepels verse tijm
- zout en peper naar smaak
Liever vega? Vervang dan de kipdijfilet met vega kipstukjes.
Zo maak je deze ovenschotel:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Pak een ovenschaal erbij en vet deze goed in.
- Snijd de bloemkool in roosjes en de bosui in dunne ringetjes. Ris de tijmblaadjes van het takje en snijd deze fijn.
- Zet een grote koekenpan op het vuur en verwarm hierin de boter. Voeg de bloemkool toe, samen met de spekreepjes. Bak dit al roerend voor ongeveer 8 à 10 minuten, of totdat de bloemkool een goudbruine kleur heeft.
- Voeg dan de spinazie toe en laat dit in 2 tot 3 minuten slinken. Haal de pan van het vuur en roer de slagroom, tijm en de helft van de bosui erdoorheen.
- Breng het mengsel op smaak met wat peper en zout en giet het daarna in de ovenschaal.
- Veeg met wat keukenpapier de pan schoon. Doe hier weer wat boter in en bak de kip in 3 tot 4 minuten aan alle kanten lichtbruin.
- Leg de stukjes kip boven op het bloemkoolmengsel in de ovenschaal en bestrooi met de kaas.
- Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak in 20 tot 25 minuten gaar.
- Bestrooi de ovenschotel voor het serveren met de overige bosui.
Culinair
- Kookfans
- Adobe Stock