Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zo maak je een romige ovenschotel met kip en bloemkool

Hup, even bereiden en de oven in: soms wil je niet uitgebreid in de keuken staan, maar wél smakelijk eten. Dan is deze romige ovenschotel met kip en bloemkool ideaal. Binnen 20 minuten staat-ie al in de oven en het resultaat is heerlijk. Laten we aan de slag gaan!

Ovenschotel

Ingrediënten:

  • 2 klontjes boter + wat extra voor het invetten
  • 1 bloemkool
  • 120 gram spekreepjes
  • 200 gram spinazie
  • 125 milliliter slagroom
  • 2 stengels bosui
  • 500 gram kipdijfilets
  • 55 gram geraspte kaas
  • 2 theelepels verse tijm
  • zout en peper naar smaak

Liever vega? Vervang dan de kipdijfilet met vega kipstukjes.

Zo maak je deze ovenschotel:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Pak een ovenschaal erbij en vet deze goed in.
  3. Snijd de bloemkool in roosjes en de bosui in dunne ringetjes. Ris de tijmblaadjes van het takje en snijd deze fijn.
  4. Zet een grote koekenpan op het vuur en verwarm hierin de boter.  Voeg de bloemkool toe, samen met de spekreepjes. Bak dit al roerend voor ongeveer 8 à 10 minuten, of totdat de bloemkool een goudbruine kleur heeft.
  5. Voeg dan de spinazie toe en laat dit in 2 tot 3 minuten slinken. Haal de pan van het vuur en roer de slagroom, tijm en de helft van de bosui erdoorheen.
  6. Breng het mengsel op smaak met wat peper en zout en giet het daarna in de ovenschaal.
  7. Veeg met wat keukenpapier de pan schoon. Doe hier weer wat boter in en bak de kip in 3 tot 4 minuten aan alle kanten lichtbruin.
  8. Leg de stukjes kip boven op het bloemkoolmengsel in de ovenschaal en bestrooi met de kaas.
  9. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak in 20 tot 25 minuten gaar.
  10. Bestrooi de ovenschotel voor het serveren met de overige bosui.
Culinair
  • Kookfans
  • Adobe Stock