/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F05%2F8KmyoASlGgHbFp1746106199.jpg)
Ingrediënten:
Voor 4 glaasjes
- 100 gram speculooskoekjes
- 300 gram monchou
- 12 verse aardbeien
- 1 eetlepel poedersuiker
- 1/2 theelepel citroensap
- munt ter garnering
Zo maak je een toetje met speculooskoekjes, monchou en aardbeien:
- Hak of maal de speculooskoekjes fijn in een keukenmachine of met een vijzel. Verdeel in elk glaasje 1 eetlepel koekkruimels.
- Maak een aardbeienpuree door 8 aardbeien fijn te pureren met het citroensap. Zeef eventueel voor een gladde saus. Lepel in elk glaasje 1 theelepel van de aardbeienpuree over de koekkruimels.
- Meng de MonChou met de poedersuiker tot een luchtige crème. Vul een spuitzak met het mengsel en spuit een laagje MonChou-crème in elk glaasje.
- Voeg opnieuw een laagje koekkruimels en aardbeienpuree toe, gevolgd door een tweede laag MonChou.
- Eindig met een snufje koekkruimels bovenop en garneer elk glaasje met een gehalveerde aardbei en een klein takje munt.
Culinair
- Albert Heijn
- Adobe Stock