Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Om je vingers bij af te likken: toetje met speculoos, monchou en aardbeien

Een toetje hoeft niet ingewikkeld te zijn om indruk te maken. Deze frisse glaasjes met monchou, aardbei en speculooskoekjes zijn in een handomdraai klaar – en het ziet er ook nog eens uit alsof je uren in de keuken hebt gestaan. Perfect voor een zonnige middag of als feestelijk nagerecht.

Monchou

Ingrediënten:

Voor 4 glaasjes

  • 100 gram speculooskoekjes
  • 300 gram monchou
  • 12 verse aardbeien
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 1/2 theelepel citroensap
  • munt ter garnering

Zo maak je een toetje met speculooskoekjes, monchou en aardbeien:

  1. Hak of maal de speculooskoekjes fijn in een keukenmachine of met een vijzel. Verdeel in elk glaasje 1 eetlepel koekkruimels.
  2. Maak een aardbeienpuree door 8 aardbeien fijn te pureren met het citroensap. Zeef eventueel voor een gladde saus. Lepel in elk glaasje 1 theelepel van de aardbeienpuree over de koekkruimels.
  3. Meng de MonChou met de poedersuiker tot een luchtige crème. Vul een spuitzak met het mengsel en spuit een laagje MonChou-crème in elk glaasje.
  4. Voeg opnieuw een laagje koekkruimels en aardbeienpuree toe, gevolgd door een tweede laag MonChou.
  5. Eindig met een snufje koekkruimels bovenop en garneer elk glaasje met een gehalveerde aardbei en een klein takje munt.
Culinair
  • Albert Heijn
  • Adobe Stock