Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Proef de lente: luchtige rabarbercake met sinaasappel

Het is weer volop rabarbertijd – en dat kan maar één ding betekenen: tijd om een rabarbercake te bakken. De friszure stengels combineren perfect met zoet cakebeslag en een scheutje vers sinaasappelsap. Smullen maar!

rabarbercake

Ingrediënten:

  • 250 gram rabarber
  • 125 gram suiker
  • 125 gram boter
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • rasp en sap van 1 sinaasappel
  • snufje kaneel
  • snufje zout
  • poedersuiker ter decoratie (optioneel)

Zo maak je een luchtige rabarbercake:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet alvast een bakvorm in met een beetje boter (of gebruik bakpapier).
  2. Was de rabarber en snijd deze in kleine stukjes. Schillen is niet nodig, tenzij je dat lekkerder vindt.
  3. Mix daarna de suiker met de boter en voeg tijdens het mixen een voor een de eieren toe. Mix dit goed.
  4. Rasp dan de sinaasappel en pers ook het sap uit. Doe het sap en de rasp bij het beslag.
  5. Voeg ook het bakmeel en een snufje zout en kaneel (naar smaak) toe. Meng dit goed door het beslag.
  6. Doe tot slot de stukjes rabarber erbij en meng ook dit goed door het beslag.
  7. Doe het mengsel vervolgens in de bakvorm en bak de cake zo'n 45 minuten in de oven, of totdat-ie gaar en mooi gekleurd is.
  8. Haal de cake uit de oven en laat 'm goed afkoelen. Bestrooi de cake voor serveren eventueel met wat poedersuiker. Geniet ervan!
Culinair
  • Leuke Recepten
  • Adobe Stock