/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F05%2F3mtioAd8Gsy93J1746087372.jpg)
Voor klassiek gevulde eieren:
- 4 eieren
- 1 à 2 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel mosterd
- 0,5 theelepel wittewijnazijn
- zout, peper en paprikapoeder naar smaak
Zo maak je ze:
- Kook de eieren ongeveer 8 minuten en laat de eieren schrikken onder koud stromend water.
- Pel de eieren en snijd ze doormidden.
- Lepel het eigeel uit de eieren en leg het eiwit apart.
- Doe het eigeel in een kom en meng dit samen met de mayonaise en mosterd.
- Voeg vervolgens een klein scheutje azijn – ongeveer een halve theelepel – toe. Dit zorgt voor een smeuïge, maar frisse smaak.
- Breng het mengsel verder op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
- Meng het geheel met een vork tot een gladde massa en doe het in een spuitzak.
- Leg de eierhelften op een schaal en spuit er mooie toefjes in.
- Garneer de eieren met wat extra paprikapoeder.

Voor gevulde eieren met tonijn:
- 4 eieren
- 90 gram tonijn (uitgelekt)
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel kwark
- 1 theelepel mosterd
- 1 bosui
- zout en peper naar smaak
Zo maak je ze:
- Kook de eieren ongeveer 8 minuten en laat de eieren schrikken onder koud stromend water.
- Pel de eieren en snijd ze doormidden.
- Lepel het eigeel uit de eieren en leg het eiwit apart.
- Doe het eigeel in een kom en meng dit samen met de tonijn, mayonaise, kwark en mosterd.
- Snijd de bosui fijn en voeg toe aan het tonijnmengsel.
- Roer het mengsel goed en breng het verder op smaak met zout en peper.
- Leg de eierhelften op een schaal en verdeel het tonijnmengsel erover met een lepel.

Voor pittige gevulde eieren:
- 4 eieren
- 1 à 2 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel wittewijnazijn
- 2 à 3 druppels tabasco (net wat jij lekkerder vindt)
- 1 eetlepel verse bieslook + wat extra ter garnering
- 1 theelepel paprikapoeder
- chilivlokken ter garnering (optioneel)
- krokant spek ter garnering (optioneel)
Zo maak je ze:
- Kook de eieren ongeveer 8 minuten en laat de eieren schrikken onder koud stromend water.
- Pel de eieren en snijd ze doormidden.
- Lepel het eigeel uit de eieren en leg het eiwit apart.
- Doe het eigeel in een kom en prak dit samen met de mayonaise, azijn en mosterd fijn.
- Snijd de bieslook fijn en voeg aan het mengsel toe.
- Breng het mengsel verder op smaak met paprikapoeder en een beetje tabasco voor een pittige bite.
- Roer het mengsel goed en doe het in een spuitzak.
- Leg de eierhelften op een schaal en spuit er mooie toefjes in.
- Maak de gevulde eieren af met wat extra bieslook en garneer ze eventueel met wat chilivlokken en een paar kleine stukjes krokant spek.
Culinair
- Adobe Stock