Lifestylemagazine over Noord-Nederland

De lekkerste gevulde eieren: 3 heerlijke recepten

Ze zijn onmisbaar op een feestje, bij een borrel of een gezellige lunch: gevulde eieren! Van klassiek romig tot lekker pittig – de variaties zijn eindeloos. Wij delen drie heerlijke, maar gemakkelijke recepten met je. 

Eieren

Voor klassiek gevulde eieren:

  • 4 eieren
  • 1 à 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • 0,5 theelepel wittewijnazijn
  • zout, peper en paprikapoeder naar smaak

Zo maak je ze:

  1. Kook de eieren ongeveer 8 minuten en laat de eieren schrikken onder koud stromend water.
  2. Pel de eieren en snijd ze doormidden.
  3. Lepel het eigeel uit de eieren en leg het eiwit apart.
  4. Doe het eigeel in een kom en meng dit samen met de mayonaise en mosterd.  
  5. Voeg vervolgens een klein scheutje azijn – ongeveer een halve theelepel – toe. Dit zorgt voor een smeuïge, maar frisse smaak. 
  6. Breng het mengsel verder op smaak met zout, peper en paprikapoeder. 
  7. Meng het geheel met een vork tot een gladde massa en doe het in een spuitzak.
  8. Leg de eierhelften op een schaal en spuit er mooie toefjes in. 
  9. Garneer de eieren met wat extra paprikapoeder. 
Foto: Adobe Stock

Voor gevulde eieren met tonijn:

  • 4 eieren
  • 90 gram tonijn (uitgelekt)
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel kwark
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 bosui
  • zout en peper naar smaak 

Zo maak je ze:

  1. Kook de eieren ongeveer 8 minuten en laat de eieren schrikken onder koud stromend water.
  2. Pel de eieren en snijd ze doormidden.
  3. Lepel het eigeel uit de eieren en leg het eiwit apart.
  4. Doe het eigeel in een kom en meng dit samen met de tonijn, mayonaise, kwark en mosterd. 
  5. Snijd de bosui fijn en voeg toe aan het tonijnmengsel. 
  6. Roer het mengsel goed en breng het verder op smaak met zout en peper.
  7. Leg de eierhelften op een schaal en verdeel het tonijnmengsel erover met een lepel. 
Foto: Adobe Stock

Voor pittige gevulde eieren:

  • 4 eieren
  • 1 à 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel wittewijnazijn 
  • 2 à 3 druppels tabasco (net wat jij lekkerder vindt)
  • 1 eetlepel verse bieslook + wat extra ter garnering
  • 1 theelepel paprikapoeder 
  • chilivlokken ter garnering (optioneel) 
  • krokant spek ter garnering (optioneel) 

Zo maak je ze:

  1. Kook de eieren ongeveer 8 minuten en laat de eieren schrikken onder koud stromend water.
  2. Pel de eieren en snijd ze doormidden.
  3. Lepel het eigeel uit de eieren en leg het eiwit apart.
  4. Doe het eigeel in een kom en prak dit samen met de mayonaise, azijn en mosterd fijn.
  5. Snijd de bieslook fijn en voeg aan het mengsel toe. 
  6. Breng het mengsel verder op smaak met paprikapoeder en een beetje tabasco voor een pittige bite
  7. Roer het mengsel goed en doe het in een spuitzak. 
  8. Leg de eierhelften op een schaal en spuit er mooie toefjes in. 
  9. Maak de gevulde eieren af met wat extra bieslook en garneer ze eventueel met wat chilivlokken en een paar kleine stukjes krokant spek. 
Culinair
  • Adobe Stock