Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Lekker lente: groene asperges met parmaham uit de oven

Het voorjaar op z’n lekkerst: groene asperges, omwikkeld met parmaham, afgemaakt met een saus van Parmezaanse kaas en verse kruiden. Een klein gerechtje met grote smaken, perfect voor een zonnige lunch of als feestelijk voorgerecht.

Asperges

Ingrediënten:

  • 350 gram groene asperges
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 125 milliliter verse slagroom
  • 5 plakken parmaham
  • 1 eetlepel gehakte pecannoten
  • handje fijngehakte peterselie
  • zwarte peper naar smaak

Zo maak je groene asperges met parmaham uit de oven:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de houtachtige uiteinden (ongeveer 2 centimeter) van de asperges. Kook de asperges 6 minuten in ruim water tot ze beetgaar zijn. Giet af en laat goed uitlekken.
  3. Verwarm de slagroom in een pannetje op laag vuur. Voeg 40 gram van de Parmezaanse kaas toe en laat deze smelten. Roer de verse peterselie en wat zwarte peper erdoor. Laat de saus zachtjes indikken.
  4. Maak bundeltjes van twee à drie asperges en wikkel ze in een plak parmaham. Leg de rolletjes naast elkaar in een ovenschaal. Giet de kaassaus eroverheen en strooi de rest van de Parmezaanse kaas en de gehakte pecannoten erover.
  5. Zet de schaal ongeveer 15 minuten in het midden van de oven, tot de saus licht bubbelt en de bovenkant mooi goudbruin is.
Culinair
  • Leuke Recepten
  • Adobe Stock