Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Met dit simpele ingrediënt maak je de lekkerste lente-uisoep

Soms heb je niet meer nodig dan wat verse groenten en een warme pan om iets lekkers op tafel te zetten. Deze romige lente-uisoep is eenvoudig, hartverwarmend en barst van de smaak. Wat 'm écht lekker maakt? De Parmezaanse kaas!

Lente-uisoep

Ingrediënten:

  • 750 gram kruimige aardappels (geschild en in blokjes)
  • 100 milliliter kookroom
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 10 lente-uitjes (schoongemaakt en in dunne ringen)
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 klontje roomboter
  • 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • zout en zwarte peper naar smaak

Zo maak je de lekkerste lente-uisoep:

  1. Smelt de boter in een grote soeppan op laag vuur. Voeg de lente-ui toe, maar houd een handje apart voor de garnering.
  2. Fruit de ui zachtjes in 5 à 7 minuten tot deze glazig is, maar niet bruin. Voeg de tijm toe en bak kort mee.
  3. Doe de aardappelblokjes en bouillon in de pan. Breng aan de kook en laat het geheel 10 tot 15 minuten zachtjes koken, tot de aardappels uit elkaar vallen.
  4. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een fluweelzachte massa.
  5. Roer de kookroom en Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Laat de soep nog even op laag vuur doorwarmen, zonder te koken.
  6. Serveer de soep warm in diepe kommen en garneer met de achtergehouden lente-ui en eventueel wat extra tijm. Geniet ervan!
Culinair
  • Foodies
  • Adobe Stock