/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F04%2FB2BAycC4BHhKxC1745933511.jpg)
Ingrediënten:
- 750 gram kruimige aardappels (geschild en in blokjes)
- 100 milliliter kookroom
- 1,5 liter groentebouillon
- 10 lente-uitjes (schoongemaakt en in dunne ringen)
- 2 takjes verse tijm
- 1 klontje roomboter
- 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- zout en zwarte peper naar smaak
Zo maak je de lekkerste lente-uisoep:
- Smelt de boter in een grote soeppan op laag vuur. Voeg de lente-ui toe, maar houd een handje apart voor de garnering.
- Fruit de ui zachtjes in 5 à 7 minuten tot deze glazig is, maar niet bruin. Voeg de tijm toe en bak kort mee.
- Doe de aardappelblokjes en bouillon in de pan. Breng aan de kook en laat het geheel 10 tot 15 minuten zachtjes koken, tot de aardappels uit elkaar vallen.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een fluweelzachte massa.
- Roer de kookroom en Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Laat de soep nog even op laag vuur doorwarmen, zonder te koken.
- Serveer de soep warm in diepe kommen en garneer met de achtergehouden lente-ui en eventueel wat extra tijm. Geniet ervan!
Culinair
- Foodies
- Adobe Stock