Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Lekker en makkelijk: kabeljauw uit de oven

Deze ovenschotel met kabeljauw is fris, gezond en zit bomvol smaak. De vis combineert goed met geroosterde krieltjes, bloemkool en sjalot, en krijgt een frisse kick van citroen. Alles gaat op één bakplaat de oven in, dus je hebt amper afwas. Ideaal voor een doordeweekse dag waarop je toch iets bijzonders op tafel wilt zetten.

Kabeljauw

Ingrediënten:

  • 750 gram krieltjes
  • 500 gram cherrytomaten
  • 70 gram rucola
  • 4 kabeljauwfilets
  • 2 citroenen
  • 2 sjalotten (in ringen)
  • 1 kleine bloemkool (in roosjes)
  • scheut olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Zo maak kabeljauw uit de oven:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maak de krieltjes schoon, droog ze goed en snijd in partjes. Meng ze in een grote kom met de bloemkoolroosjes, sjalotten, wat olijfolie, zout en peper.
  3. Verdeel dit groentemengsel over de met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 30 minuten in de oven tot alles goudbruin is.
  4. Halveer ondertussen de cherrytomaatjes en snijd één citroen in parten.
  5. Haal de bakplaat uit de oven, leg de tomaten, citroenparten en kabeljauwfilets ertussen. Besprenkel de vis licht met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak nog 10 minuten tot de vis net gaar is – je herkent het aan de witte, loskomende laagjes.
  6. Rasp de schil van de tweede citroen en strooi deze samen met een hand rucola over de warme schotel.
Culinair
  • Uit Pauline's Keuken
  • Adobe Stock