/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F04%2FSOh3f5sRnyy17h1745930226.jpg)
Ingrediënten:
- 750 gram krieltjes
- 500 gram cherrytomaten
- 70 gram rucola
- 4 kabeljauwfilets
- 2 citroenen
- 2 sjalotten (in ringen)
- 1 kleine bloemkool (in roosjes)
- scheut olijfolie
- peper en zout naar smaak
Zo maak kabeljauw uit de oven:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maak de krieltjes schoon, droog ze goed en snijd in partjes. Meng ze in een grote kom met de bloemkoolroosjes, sjalotten, wat olijfolie, zout en peper.
- Verdeel dit groentemengsel over de met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 30 minuten in de oven tot alles goudbruin is.
- Halveer ondertussen de cherrytomaatjes en snijd één citroen in parten.
- Haal de bakplaat uit de oven, leg de tomaten, citroenparten en kabeljauwfilets ertussen. Besprenkel de vis licht met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak nog 10 minuten tot de vis net gaar is – je herkent het aan de witte, loskomende laagjes.
- Rasp de schil van de tweede citroen en strooi deze samen met een hand rucola over de warme schotel.
Culinair
- Uit Pauline's Keuken
- Adobe Stock