Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zo maak je gemakkelijk een appelkruimeltaart in de airfryer

Deze appelkruimeltaart met rozijnen en knapperige walnoten is een echte traktatie – eenvoudig om te maken en enorm lekker. Serveer hem lauwwarm met een bol vanille-ijs en je hebt het perfecte toetje voor een lange avond.

Appel-kruimeltaart

Benodigdheden:

Voor vier porties

  • 230 gram basterdsuiker
  • 225 gram bloem
  • 200 gram koude boter
  • 75 gram rozijnen
  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram gehakte walnoten
  • 5 stevige appels
  • 4 bollen vanille-ijs
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • ¼ theelepel zout
  • ovenschaal of bakaccessoire dat in de airfryer past

Zo maak je een appelkruimeltaart uit de airfryer:

  1. Doe de bloem, het amandelmeel, 200 gram basterdsuiker en het zout in een ruime kom. Meng alles goed door elkaar. Snijd de koude boter in kleine blokjes en wrijf deze met je vingertoppen door het bloemmengsel tot een kruimelig deeg ontstaat.
  2. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine blokjes. Meng de appelblokjes met de kaneel, de rozijnen, de walnoten en de resterende basterdsuiker. Schep alles goed om zodat de smaken zich kunnen vermengen.
  3. Schep het appelmengsel in het bakaccessoire of de ovenschaal. Strooi het kruimeldeeg er royaal overheen, zodat de appels helemaal bedekt zijn.
  4. Bak de appelkruimeltaart 17 minuten op 180 graden in de airfryer. Bak je de taart toch liever af in de oven? Dan kan hij ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden, tot de bovenkant mooi goudbruin is.
  5. Schep de warme appelkruimel in diepe borden en serveer er een flinke bol vanille-ijs bij.
Culinair
  • Miljuschka
  • Adobe Stock