/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F04%2FZR9ePctA4AndDn1745574324.jpg)
Benodigdheden:
- 2 grote eieren
- 2 kleine taartvormpjes (8 à 10 centimeter)
- zout en zwarte peper naar smaak
- anti-aanbakspray
Zo bak je een ei in de airfryer:
- Begin met het invetten van de taartvormpjes. Gebruik hiervoor een beetje anti-aanbakspray, zodat de eieren niet blijven plakken. Zet de vormpjes vervolgens in de mand van de airfryer.
- Verwarm de airfryer voor op 175 graden. Dit duurt slechts een paar minuten, maar zorgt ervoor dat de eieren meteen gelijkmatig bakken.
- Breek elk ei voorzichtig in een van de vormpjes. Zet de mand in de airfryer en bak de eieren voor ongeveer 3 minuten op 175 graden. De eiwitten moeten dan grotendeels gestold zijn.
- Verlaag de temperatuur naar 150 graden en bak de eieren nog 1 tot 2 minuten verder. De eiwitten moeten nu helemaal gestold zijn, terwijl de dooiers zacht blijven.
- Breng je eieren op smaak met een snufje zout en wat zwarte peper. Serveer meteen.
Nog meer airfryerrecepten
Heb je nog meer zin gekregen om met de airfryer aan de slag te gaan? We zetten een paar leuke recepten voor je op een rij, die je gemakkelijk en snel klaarmaakt in de airfryer.
Gekookt ei uit de airfryer
Eet je toch liever een gekookt eitje? Hier leggen we je uit hoe je eieren kookt in de airfryer.
Eierballen uit de airfryer
Nog zo'n eierrecept uit de airfryer: eierballen! Een echte Groningse lekkernij, perfect als weekendsnack of bij de borrel.
Pannenkoeken uit de airfryer
Deze had je misschien niet helemaal verwacht, maar ook pannenkoeken kun je prima bakken in de airfryer.
Kaneelbroodjes uit de airfryer
Geurig, zacht en altijd lekker: kaneelbroodjes! Je bakt ze gemakkelijk af in de airfryer.
- Airfryertotaal
- Adobe Stock