/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F04%2FOv6eTG9YYdU3KT1745481700.jpg)
Ingrediënten:
- 200 gram wortel
- 50 gram vermicelli
- 15 gram verse peterselie
- 15 gram verse selderij
- 2 kippenbouten
- 2 takjes verse tijm
- 1 courgette
- 1 middelgrote ui
- 1 prei
- 1 bol knoflook
- 1 citroen
- 1 gedroogd laurierblad
- 1 stukje gedroogde foelie
- 1 theelepel zwarte peperkorrels
- 1,5 liter koud water
- olijfolie
- zout en peper naar smaak
Zo maak je de lekkerste kippensoep:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de bovenkant van een bol knoflook af zodat de tenen bloot liggen. Besprenkel met een beetje olijfolie, wikkel in aluminiumfolie en rooster circa 40 minuten tot de tenen zacht en goudbruin zijn. Laat afkoelen.
- Snipper de ui. Maak de prei schoon en snijd in ringen. Schil de wortel en snijd in plakjes van ongeveer een halve centimeter. Snijd de courgette in blokjes en kneus de peperkorrels. Hak de peterselie en selderij grof.
- Leg de kippenbouten in een grote soeppan. Voeg ui, prei, wortel, courgette, gekneusde peperkorrels, tijm, laurier, foelie, en ⅓ van de peterselie en selderij toe. Giet het water erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep 2 uur zachtjes trekken met de deksel op de pan.
- Haal het laurierblad en de kip uit de soep en laat iets afkoelen. Pluk het kippenvlees van de bouten, verwijder het vel en de botten.
- Knijp de tenen geroosterde knoflook uit hun schil en roer ze door de kippensoep totdat ze volledig zijn opgenomen. Voeg het kippenvlees toe, verkruimel de vermicelli erboven en kook volgens de verpakking. Roer op het einde de rest van de peterselie en selderij erdoor. Breng de soep verder op smaak met een scheut citroensap, peper en eventueel wat zout.
Culinair
- Albert Heijn
- Adobe Stock