Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Oranje boven: zo maak je mini cheesecakes met een oranje topping

Deze vrolijke mini cheesecakes zijn een feest om te zien én om te eten. De romige vulling met abrikozenjam krijgt een frisse twist door de aardbeien, en de bastognebodem zorgt voor een heerlijk kruidig contrast. Perfect voor Koningsdag!

Oranje

Ingrediënten:

Voor zes tot acht mini cheesecakes

  • 300 gram roomkaas
  • 175 gram abrikozenjam
  • 125 gram bastognekoekjes
  • 40 gram kristalsuiker
  • 25 gram roomboter
  • 100 milliliter slagroom
  • 40 milliliter wortelsap
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 theelepel maïzena
  • ongeveer 14 aardbeien
  • 6-8 muffinvormpjes

Zo maak je mini cheesecakes met een oranje topping:

  1. Maal de bastognekoekjes fijn met een hakmolentje.
  2. Smelt de roomboter in een pannetje en meng die door de koekkruimels. Verdeel dit mengsel over de muffinvormpjes en druk stevig aan met de achterkant van een lepel. Zet minimaal 15 minuten in de koelkast om op te stijven.
  3. Laat de gelatineblaadjes 5 tot 10 minuten weken in koud water.
  4. Klop de roomkaas glad in een mengkom. Voeg geleidelijk de slagroom en kristalsuiker toe en mix tot een luchtig geheel. Verwarm intussen 50 gram abrikozenjam in een pannetje tot deze goed vloeibaar is. Knijp de gelatine uit en los deze op in de warme jam. Laat een paar minuten afkoelen en roer dit mengsel dan goed door de roomkaascrème.
  5. Verdeel de vulling over de koekjesbodems. Dit gaat makkelijk met een lepel of spuitzak. Laat de mini cheesecakes minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
  6. Verwarm 125 gram abrikozenjam samen met het wortelsap in een pannetje. Voeg de maïzena toe en roer goed door tot het iets indikt. Laat kort afkoelen en verdeel daarna over de opgesteven cheesecakes. Zet nogmaals in de koelkast zodat ook de topping stevig wordt.
  7. Garneer elke cheesecake met vier halve aardbeien – alsof je er een kroontje op zet. Serveer koud, direct uit de koelkast.
Culinair
  • Leuke Recepten
  • Adobe Stock