Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Lekker lenterecept: pasteitjes met mozzarella en tomaat

Deze pasteitjes met mozzarella en tomaat brengen de lente naar je bord! Ze zijn niet gevuld met ragout, maar met een salade van tomaat, mozzarella en basilicum – perfect als lunch of voorgerecht.

Pasteitjes

Ingrediënten:

  • 250 gram cherrytomaten
  • 150 gram mini-mozzarella
  • 40 gram rucola
  • 4 kant-en-klare pasteibakjes
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1,5 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel citroensap
  • handje verse basilicum
  • Italiaanse kruiden
  • versgemalen zwarte peper

Zo maak je pasteitjes met mozzarella en tomaat:

  1. Verwarm een droge koekenpan en rooster de pijnboompitten al omscheppend in 2 à 3 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bordje.
  2. Laat de mini-mozzarella uitlekken en halveer de bolletjes. Snijd de cherrytomaten in vieren. Snipper het basilicum fijn, maar houd vier mooie blaadjes apart voor de garnering.
  3. Meng de mozzarella, tomaten, geroosterde pijnboompitten en gesneden basilicum met de balsamicoazijn, olijfolie, een scheutje citroensap en wat Italiaanse kruiden. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Zout is meestal niet nodig, maar proef even of je het mist.
  4. Bereid de pasteitjes volgens de aanwijzingen op de verpakking: waarschijnlijk moeten ze even in de oven.
  5. Verdeel de rucola over vier borden en zet op elk bord een warm pasteitje. Vul de pasteitjes vlak voor het serveren met het tomaten-mozzarellamengsel. De rest van de salade (je houdt ongeveer een derde over) leg je sierlijk om het pasteitje heen. Garneer met een basilicumblaadje.
Culinair
  • Albert Heijn
  • Adobe Stock