/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F04%2FXOFom6oQGRd7jL1745334172.jpg)
Ingrediënten:
- 350 gram bloem
- 300 gram kristalsuiker
- 50 gram rietsuiker
- 50 gram kokosrasp
- 50 gram roomboter
- 250 milliliter karnemelk
- 3 eieren
- rasp van 1 citroen
- 1 zakje bakpoeder (circa 15 gram)
- 1 theelepel vanille-aroma
- 1 theelepel kaneel
- snuf zout
Zo maak je oma's karnemelkcake:
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een grote platte ovenschaal of bakvorm (bijvoorbeeld 20x30 centimeter) in en bekleed eventueel met bakpapier.
- Klop de eieren luchtig met de kristalsuiker en het vanille-aroma. Voeg dan de karnemelk en de citroenrasp toe. Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder en een snuf zout. Voeg dit geleidelijk toe aan het natte mengsel en mix tot een glad beslag.
- Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake 30 minuten in het midden van de oven.
- Terwijl de cake in de oven staat, smelt je de roomboter in een pannetje. Meng daar de kokos, rietsuiker en kaneel doorheen tot je een smeuïg mengsel hebt.
- Haal de cake na 30 minuten uit de oven (let wel, de cake is dan nog niet helemaal gaar!) en verdeel de kokoslaag voorzichtig over de bovenkant.
- Zet de cake nog 10 minuten terug in de oven tot de bovenkant mooi goudbruin en knapperig is.
- Laat de cake iets afkoelen, snijd in stukken en serveer.
Culinair
- Oma bakt het lekkerst
- Adobe Stock