Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Lekker voor Koningsdag: zo maak je oranje kaasballetjes

Of je nou de vrijmarkt afstruint, naar de optocht kijkt of thuis met vrienden in het zonnetje zit: Koningsdag vraagt om feestelijke hapjes in stijl. Deze oranje kaasballetjes zijn hartig, krokant en onweerstaanbaar, met een knipoog natuurlijk naar de nationale kleur. Serveer ze warm, met een oranje vlaggetje erin, en je hebt een koninklijk borrelhapje.

Kaasballetjes

Ingrediënten:

Voor ongeveer 20 kaasballetjes

  • 300 gram geraspte belegen kaas
  • 25 gram bloem + extra om te bestuiven
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel gerookt paprikapoeder
  • panko
  • frituurolie

Zo maak je oranje kaasballetjes:

  1. Klop de eieren los met het bakpoeder en het paprikapoeder. Roer de geraspte kaas erdoor tot alles goed gemengd is. Voeg dan de bloem toe en meng tot een stevig, plakkerig deeg.
  2. Bestuif je handen en een bordje met bloem. Vorm kleine balletjes van het deeg. Is het mengsel te nat? Voeg dan nog een beetje bloem toe, maar maak het niet te droog.
  3. Rol de balletjes licht door de panko voor een extra knapperige buitenkant.
  4. Verhit de olie in de frituur of in een diepe pan tot 180 graden. Frituur de kaasballetjes in porties goudbruin in ongeveer 4 minuten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  5. Serveer warm met een frisse yoghurtdip of een pittige mosterd.
Culinair
  • Leuke recepten
  • Adobe Stock