/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F04%2FO0xFbtlCCq2Sho1745312093.jpg)
Ingrediënten:
- oud paasbrood (ongeveer een half brood, met of zonder spijs)
- 50 milliliter slagroom
- 50 milliliter melk
- 50 gram pure chocolade
- 1 ei
- 2 eetlepels suiker
- handje verse aardbeien
- handje grofgehakte walnoten
- boter om in te vetten
Tip: zorg dat je een ovenschaal hebt die in de airfryer past.
Zo maak je broodpudding van overgebleven paasbrood:
- Verwarm de airfryer voor op 160 graden.
- Snijd het paasbrood in plakken of stukjes – dat mag lekker grof. Klop het ei los in een mengkom samen met de slagroom, melk en suiker.
- Vet een kleine ronde ovenschaal of bakvorm in die in de airfryer past. Haal de stukjes paasbrood één voor één door het ei-roommengsel en zet ze schuin in de schaal. Giet daarna de rest van het mengsel eroverheen, zodat alles doordrenkt is.
- Zet de schaal 15 tot 20 minuten in de airfryer. De bovenkant mag goudbruin zijn en een beetje krokant, terwijl de binnenkant zacht blijft.
- Smelt intussen de chocolade (au bain-marie of kort in de magnetron). Giet de gesmolten chocolade over de warme broodpudding en garneer met plakjes aardbei en wat gehakte walnoten.
Tip: Geen paasbrood meer in huis? Ook krentenbrood, suikerbrood of brioche doet het goed in dit recept.
Culinair
- Lekker en simpel
- Adobe Stock