Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zo maak je een pannenkoek met advocaat en sinaasappel

Deze pannenkoek komt zacht als een wolkje uit de oven, en wordt afgetopt met luchtige mascarponeroom, sinaasappelplakjes en een scheutje advocaat. Genieten maar!

Advocaat

Benodigdheden:

Voor vier personen

  • 150 milliliter volle melk
  • 125 milliliter slagroom
  • 100 gram tarwebloem
  • 100 gram mascarpone
  • 25 gram boter
  • 3 eieren
  • 1 sinaasappel
  • 4 eetlepels advocaat
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • ¼ theelepel kaneel
  • 1 ovenvaste pan (bijvoorbeeld gietijzer)

Zo maak je een pannenkoek met advocaat en sinaasappel:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en zet de pan alvast in de oven om goed heet te worden.
  2. Klop de eieren los met de rietsuiker, honing, melk en bloem tot een glad beslag. Rasp de schil van de sinaasappel, voeg de rasp en kaneel toe aan het beslag en roer goed door.
  3. Haal de hete pan uit de oven en laat de boter er snel in smelten. Draai de pan een beetje rond zodat de boter overal zit.
  4. Giet het beslag in de pan en schuif terug in de oven. Bak de pannenkoek in ongeveer 20 minuten goudbruin en luchtig.
  5. Klop intussen de slagroom lobbig (dus niet stijf) en meng de mascarpone erdoor voor een volle, romige topping.
  6. Haal de schil van de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.
  7. Haal de pannenkoek uit de oven, laat even afkoelen en lepel de room erover. Garneer met sinaasappel en advocaat.
Culinair
  • Jumbo
  • Adobe Stock