/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F04%2Fjy6SRgxJNMQCge1744894302.jpg)
Ingrediënten:
Voor ongeveer 10 stuks
- 2 kant-en-klare rollen vers bladerdeeg (à 230 gram per rol)
- 130 gram belegen kaas in plakken
- 100 gram dun gesneden beenham
- 1 ei
- 2 eetlepels grove mosterd
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel gedroogde tijm
Zo maak je bladerdeeghapjes met kaas en ham:
- Verwarm de oven voor op 210 graden (190 graden als je een heteluchtoven gebruikt) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Roer de mosterd, honing, tijm en olijfolie door elkaar tot een smeuïge marinade.
- Rol één vel bladerdeeg uit en beleg het met de plakken kaas. Smeer daar de mosterdmarinade gelijkmatig overheen.
- Verdeel de plakjes beenham over de mosterdlaag.
- Leg het tweede bladerdeegvel er netjes bovenop en druk lichtjes aan.
- Snijd het geheel in repen van ongeveer 2 centimeter breed. Draai elke reep voorzichtig tot een spiraal (zoals bij een kaasstengel) en rol ze daarna op tot een bloemvorm.
- Leg de rolletjes op de bakplaat. Klop het ei los en bestrijk de hapjes ermee voor een mooie glans.
- Bak ze in 15 minuten goudbruin en gaar. Laat ze even afkoelen en serveer.
Culinair
- Miljuschka
- Adobe Stock