Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Lekker bij de borrel: zo maak je de beste kaasdip

Zin in een borrelhapje dat nét even anders is? Deze kaasdip combineert het romige van brie en Emmentaler met de frisse smaak van witte wijn en bieslook. Een klein lepeltje grove mosterd geeft de dip extra diepte en pit, terwijl de honing zorgt voor het perfecte zoetige contrast. Lekker met knapperig brood of rauwkost!

Kaasdip

Ingrediënten:

  • 150 gram roombrie
  • 50 gram geraspte Emmentaler
  • 50 milliliter Sauvignon Blanc
  • 1 teen knoflook (uitgeperst)
  • 1 eetlepel melk
  • 1 theelepel grove mosterd
  • versgemalen zwarte peper
  • honing
  • verse bieslook

Zo maak je de beste kaasdip:

  1. Snijd de brie (inclusief korst) in grove stukken. Doe samen met de Emmentaler, knoflook, melk, wijn én een theelepel grove mosterd in een keukenmachine.
  2. Mix tot een gladde, romige dip. Voeg eventueel nog een scheutje melk toe als het mengsel te dik is.
  3. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
  4. Schep de dip in een schaaltje en werk af met een beetje honing en wat fijngesneden bieslook.
  5. Serveer direct of bewaar tot gebruik. Heerlijk bij toastjes, crackers of rauwkost!

Een complete borrel

Een goedgevulde borrelplank houdt natuurlijk niet op bij wat toastjes met een lekkere kaasdip. Ook van deze recepten worden je gasten blij!

Wat dacht je bijvoorbeeld van deze mousse met zalm en verse kruiden? Lekker bij een stukje geroosterd brood, of gewoon om zo op te peuzelen.

Gevulde eieren zien er mooi uit én smaken heerlijk. Bovendien zijn ze zo gemaakt!

Een goede borrelplank is niet compleet zonder een gefrituurde snack. Deze kroketjes zijn dan ook de ideale toevoeging aan je plank: lekker krokant, met een smeuïge vulling van aardappels en kaas.

Culinair
  • Francesca Kookt
  • Adobe Stock