/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F04%2F7v6wyd91zUEJmB1744620644.jpg)
Ingrediënten:
Voor 2 personen
- 350 gram groene asperges
- 200 gram cherrytomaatjes
- 150 gram buffelmozzarella
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 rode radijzen, in dunne plakjes
- 1 eetlepel pompoenpitten, licht geroosterd
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 klein kneepje honing
- sap van een ½ citroen
- handje rucola
- handje verse platte peterselie, grof gehakt
- zout en versgemalen peper naar smaak
Zo maak je een salade met groene asperges en buffelmozzarella
- Begin met het voorbereiden van de asperges: snijd ongeveer twee centimeter van de onderkant af – dit stuk is vaak wat stug en vezelig. Snijd de rest in stukken van zo'n 5 à 6 centimeter. Doe ze in een kom en meng met een eetlepel olijfolie, een snufje zout en wat versgemalen peper.
- Verhit een grill- of koekenpan op middelhoog vuur en bak de asperges in zo'n zeven tot acht minuten beetgaar en licht gekaramelliseerd. Voeg in de laatste minuut de tomaatjes toe, zodat ze nét beginnen te poffen maar nog stevig blijven.
- Maak ondertussen de dressing: roer de overige eetlepel olijfolie los met de balsamicoazijn, het citroensap en een klein kneepje honing. Proef en breng indien nodig op smaak met een beetje extra zout of zuur.
- Verdeel een handje rucola over de borden en schep hier de warme asperges en tomaatjes overheen. Sprenkel de dressing er rijkelijk over. Scheur de buffelmozzarella in grove stukken en leg deze speels op de salade. Werk af met geroosterde pompoenpitten, plakjes radijs en een handje grof gehakte platte peterselie.
- Deze salade is lauwwarm het lekkerst, maar doet het ook uitstekend als koude lunch voor later op de dag. Serveer met wat knapperig brood erbij.
Culinair
- Leuke Recepten
- Adobe Stock