/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F04%2FnVGarU1r5ehsUU1744372503.jpg)
Ingrediënten:
Voor vier personen
- 1 kilo groene asperges
- 1 kilo aardappelen
- 50 gram ongezouten roomboter
- 100 milliliter volle melk
- 1 teentje knoflook
- 250 gram geitenkaas
- handje verse bieslook
- scheut olijfolie
- peper en zout naar smaak
Zo maak je deze stamppot met groene asperges:
- Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en kook ze in een pan met gezouten water.
- Snijd ondertussen de houtachtige uiteinden van de groene asperges af en snijd de rest in stukjes.
- Verwarm de melk in een pannetje of in de magnetron. Let op dat het niet gaat koken.
- Giet de gare aardappelen af en stamp ze tot een smeuïge puree. Voeg de roomboter en melk toe en roer dit tot een romig geheel. Breng op smaak met zout en peper.
- Hak de knoflook fijn.
- Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak hierin de aspergestukjes samen met de knoflook tot ze beetgaar zijn.
- Meng vervolgens de gebakken asperges door de aardappelpuree.
- Snijd de geitenkaas in kleine stukjes en hak de bieslook fijn. Garneer hiermee de stamppot vlak voor het serveren. En klaar is je lente-stamppot, geniet ervan!
Culinair
- Adobe Stock