Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zo bereid je aspergesoep als een echte chef

Het aspergeseizoen is aangebroken, en dat betekent maar één ding: tijd om te genieten van ons geliefde "witte goud"! Verras jezelf – en anderen – met deze romige, overheerlijke aspergesoep die zo uit een restaurantkeuken lijkt te komen. Snel, simpel en onweerstaanbaar lekker. Laten we aan de slag gaan!

Aspergesoep

Ingrediënten:

  • 1 kilo asperges
  • 1,5 liter water
  • 2 bouillonblokjes
  • 50 gram bloem
  • 50 gram roomboter
  • 6 eieren
  • 300 gram ham- of zalmsnippers
  • 250 milliliter slagroom
  • verse peterselie naar smaak
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je de aspergesoep:

  1. Was de asperges zorgvuldig, schil ze met een dunschiller en snijd de uiteinden eraf.
  2. Breng water aan de kook in een grote pan en voeg de asperges, de schillen en de afgesneden onderkanten toe.
  3. Laat dit geheel 20 minuten zachtjes koken. Zeef daarna het kookvocht en bewaar zowel de asperges als het vocht. De schillen en onderkanten kun je wel weggooien.
  4. Kook intussen de eieren hard.
  5. Smelt de boter in een ruime pan en roer de bloem erdoor. Laat dit kort bakken zodat de bloemsmaak verdwijnt.
  6. Voeg geleidelijk het gezeefde aspergevocht toe, terwijl je blijft roeren met een garde om klontjes te voorkomen.
  7. Doe het bouillonblokje en de slagroom erbij, en roer tot het bouillonblokje volledig is opgelost.
  8. Snijd de eieren fijn en voeg deze samen met stukjes zalm of ham toe aan de soep.
  9. Breng op smaak met zout en peper.
  10. Serveer de soep in kommen en garneer met fijngehakte peterselie.
Culinair
  • Adobe Stock