/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F04%2Fl9XHSkcxULXdzw1744365715.jpg)
Ingrediënten:
- 1 kilo asperges
- 1,5 liter water
- 2 bouillonblokjes
- 50 gram bloem
- 50 gram roomboter
- 6 eieren
- 300 gram ham- of zalmsnippers
- 250 milliliter slagroom
- verse peterselie naar smaak
- zout en peper naar smaak
Zo maak je de aspergesoep:
- Was de asperges zorgvuldig, schil ze met een dunschiller en snijd de uiteinden eraf.
- Breng water aan de kook in een grote pan en voeg de asperges, de schillen en de afgesneden onderkanten toe.
- Laat dit geheel 20 minuten zachtjes koken. Zeef daarna het kookvocht en bewaar zowel de asperges als het vocht. De schillen en onderkanten kun je wel weggooien.
- Kook intussen de eieren hard.
- Smelt de boter in een ruime pan en roer de bloem erdoor. Laat dit kort bakken zodat de bloemsmaak verdwijnt.
- Voeg geleidelijk het gezeefde aspergevocht toe, terwijl je blijft roeren met een garde om klontjes te voorkomen.
- Doe het bouillonblokje en de slagroom erbij, en roer tot het bouillonblokje volledig is opgelost.
- Snijd de eieren fijn en voeg deze samen met stukjes zalm of ham toe aan de soep.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep in kommen en garneer met fijngehakte peterselie.
Culinair
- Adobe Stock