/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F04%2FF4hzfOw2KlWpNf1744295418.jpg)
Ingrediënten:
- 700 gram voorgekookte aardappelschijfjes
- 600 gram geschilde witte asperges
- 150 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 250 milliliter slagroom
- 5 eieren
- 1 theelepel knoflookpoeder
- handje fijngehakte verse bieslook
- handje fijngehakte zongedroogde tomaten
- peper, zout en nootmuskaat naar smaak
- scheut olijfolie
Zo maak je een asperge-ovenschotel:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een grote ovenschaal in met wat olijfolie.
- Breng een pan met gezouten water aan de kook. Snijd de harde onderkant van de asperges af (circa 2 centimeter) en kook ze in zo’n 5 minuten beetgaar. Giet af en snijd in stukken van ongeveer 4 centimeter.
- Meng in een grote kom de eieren, slagroom, knoflookpoeder, een snuf nootmuskaat, peper, zout, de helft van de Parmezaanse kaas en de aardappelschijfjes. Roer hier ook de verse bieslook en zongedroogde tomaten door.
- Voeg de aspergestukken toe en schep alles goed om.
- Doe het mengsel in de ovenschaal, strijk glad en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.
- Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Tip: serveer de ovenschotel met een frisse groene salade, bijvoorbeeld met kropsla, radijsjes en een simpele vinaigrette met citroen.
Culinair
- 24Kitchen
- Adobe Stock