Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Makkelijk recept: vruchtentaartjes met kwark

Licht, vrolijk en verrassend simpel om te maken: deze vruchtentaartjes zijn het perfecte toetje of een heerlijke traktatie bij de koffie. Met een knapperige bodem, een romige vulling van kwark en bovenop vers fruit valt deze lekkernij altijd in de smaak. Leuk voor Pasen, of wanneer je bezoek over de vloer krijgt.

Vruchtentaartjes

Benodigdheden:

  • 250 gram volle kwark
  • 175 gram bloem
  • 70 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 55 gram kristalsuiker
  • 1 ei (losgeklopt)
  • rasp van ½ citroen
  • 1 à 2 theelpels honing
  • ½ theelepel vanille-extract
  • ¼ theelepel zout
  • vers fruit naar keuze (bijvoorbeeld aardbeien, frambozen of blauwe bessen)
  • boter om mee in te vetten
  • 6 tartelettevormpjes

Zo maak je vruchtentaartjes met kwark:

  1. Vet de vormpjes in met boter.
  2. Doe de zachte boter in een mengkom en voeg de bloem, suiker, zout en citroenrasp toe. Kneed met de hand of met een mixer (deeghaken) tot een soepel deeg. Vorm een bal, wikkel in folie en laat het minstens een uur rusten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Verdeel het deeg over de vormpjes en druk goed aan langs de bodem en randen. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en bestrijk de binnenkant met losgeklopt ei. Zet de vormpjes nog 5 minuten terug in de koelkast – dat helpt tegen inzakken.
  5. Bak de taartbodems in 15 à 20 minuten goudbruin en gaar in de oven. Laat ze daarna helemaal afkoelen in de vormpjes.
  6. Meng de kwark met de honing en het vanille-extract. Proef even: wil je dat de kwark nog zoeter is? Voeg dan nog wat extra honing en/of vanille-extract toe.
  7. Vul de afgekoelde taartbodems vlak voor het serveren met de kwark en versier royaal met fruit.
Culinair
  • Bakken
  • Adobe Stock