/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F04%2FjVFqsHjPsu9hUV1744272456.jpg)
Benodigdheden:
Voor twaalf muffins
- 450 gram kant-en-klaar bladerdeeg
- 150 gram verse spinazie
- 50 gram verkruimelde feta
- 50 gram geraspte kaas
- 110 milliliter kookroom
- 1 ei
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- 1 sjalotje (fijngesnipperd)
- ½ theelepel gedroogde oregano
- ½ theelepel tijm
- zout en peper naar smaak
- scheutje olijfolie
- boter om in te vetten
- muffinvorm of papieren muffinvormpjes
Zo maak je hartige taartjes met kaas en spinazie:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een muffinvorm met twaalf holtes goed in met wat boter, of gebruik twaalf papieren muffinvormpjes.
- Rol het bladerdeeg uit tot een dunne lap van zo’n 2 tot 3 millimeter dik. Steek met een glas of ronde uitsteker cirkels uit die groot genoeg zijn om de vormpjes tot halverwege de rand te bekleden. Duw het deeg voorzichtig in de vormpjes.
- Klop in een kom het ei los met de kookroom. Roer de oregano, tijm, zout en peper erdoor. Zet even opzij.
- Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en fruit de knoflook en sjalot tot ze zacht zijn. Voeg de spinazie toe en laat al roerend slinken. Giet het mengsel in een zeef, druk het vocht eruit en laat het even afkoelen.
- Meng de afgekoelde spinazie met de verkruimelde feta. Verdeel dit mengsel over de bladerdeegbodems. Giet in elk vormpje een eetlepel van het roommengsel. Strooi als laatste wat van de geraspte kaas boven op elk hartig taartje.
- Schuif het blik in de oven en bak de hartige taartjes in ongeveer 30 tot 35 minuten goudbruin en gaar. Laat ze na het bakken even afkoelen in de vorm en haal ze er dan voorzichtig uit. Ze zijn lauwwarm op hun best, maar koud zijn ze ook nog steeds heerlijk.
Culinair
- Rutger bakt
- Adobe Stock