/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F04%2F0CuW75HoafXOxo1744204985.jpg)
Ingrediënten:
- 500 gram half-om-half gehakt
- 400 gram tomatenblokjes uit blik
- 300 gram penne
- 50 gram geraspte Grana Padano
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 ui, gesnipperd
- 1 prei, in dunne ringen
- 3 eetlepels groene pesto
- 3 eetlepels kruidenroomkaas
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 1 eetlepel paprikapoeder
- handje verse peterselie
- scheut olijfolie
- zout en peper naar smaak
Zo maak je deze pasta met gehakt:
- Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar eventueel een beetje kookvocht voor later.
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan of wok. Fruit de ui en knoflook zachtjes tot ze glazig zijn.
- Voeg de prei en tomatenpuree toe en bak alles een paar minuten mee tot de prei iets geslonken is.
- Doe het gehakt in de pan en bak dit rul en goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Voeg daarna de tomatenblokjes toe, samen met de pesto, kruidenroomkaas, oregano en paprikapoeder. Roer goed door en laat de saus een paar minuten zachtjes pruttelen.
- Schep de gekookte pasta door de saus. Voeg eventueel nog een klein beetje van het kookvocht toe als de saus te dik is. Garneer met de geraspte Grana Padano en verse peterselie.
Culinair
- Eef kookt zo
- Adobe Stock