/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F04%2FUGmHcTSYGBESBI1744200029.jpg)
Ingrediënten:
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 15 gram verse platte peterselie
- 1 bloemkool
- 2 eetlepels milde olijfolie
- 2 eetlepels crème fraîche
- 1 eetlepel mosterdmayonaise
- 1 theelepel citroensap
- ½ theelepel gerookt paprikapoeder
- zout en peper naar smaak
Zo rooster je bloemkool in de airfryer:
- Verwarm de airfryer voor op 200 graden.
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Meng deze in een grote kom met de olijfolie, het gerookt paprikapoeder, een snuf zout en peper en de helft van de Parmezaanse kaas.
- Verdeel de helft van de bloemkool over het mandje van de airfryer. Bak dit in circa 15 minuten goudbruin en knapperig. Schud de roosjes halverwege even om. Houd de eerste portie warm onder aluminiumfolie terwijl je de rest bakt.
- Hak ondertussen de peterselie fijn. Meng in een kommetje de mosterdmayonaise met de crème fraîche, citroensap en de helft van de peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
- Strooi de rest van de Parmezaanse kaas en de overgebleven peterselie over de warme bloemkool. Serveer direct met de frisse dipsaus.
Culinair
- Albert Heijn
- Adobe Stock