Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zo maak je zelf paaseieren van chocolade en karamel

Samen chocolade smelten, proeven (ja, dat hoort erbij), vormpjes vullen en misschien zelfs je eigen vulling bedenken: zelf paaseieren maken is niet alleen leuk om te doen, maar ook nog eens ontzettend lekker. Deze zelfgemaakte paaseieren krijgen een onweerstaanbare twist met knapperige karamelstukjes. Pas op: verslavingsgevaar!

Paaseieren

Benodigdheden:

  • 500 gram chocolade naar keuze (melk, puur, wit of gemengd)
  • 50 gram harde karamel (grof gehakt)
  • 2 chocolade-eivormen (halve schaalvorm)
  • keukenthermometer

Zo maak je zelf paaseieren van chocolade en karamel:

  1. Smelt 375 gram chocolade au bain-marie. Blijf rustig roeren zodat de chocolade gelijkmatig smelt en niet aanbrandt.
  2. Haal de pan van het vuur zodra de chocolade volledig is gesmolten. Roer de resterende 125 gram chocolade erdoorheen tot je een glad mengsel hebt.
  3. Voeg nu de gezouten karamelstukjes toe aan de gesmolten chocolade en roer ze goed door het geheel. Zo verspreidt de karamel zich mooi door het hele ei.
  4. Giet de chocolade in de vorm: je kunt de vorm helemaal vullen.
  5. Kantel en draai de vorm rustig zodat de randen overal goed bedekt zijn met chocolade.
  6. Zet de vorm op z’n kop op een bakje of boven een pan, zodat overtollige chocolade eruit kan druipen. Laat het daarna ongeveer 15 minuten uitharden op bakpapier.
  7. Herhaal deze stappen voor een tweede laag chocolade. Dit maakt het ei extra stevig.
  8. Als beide helften klaar en volledig uitgehard zijn, haal je ze voorzichtig uit de vorm. Werk de randjes eventueel bij met een mesje.
  9. Verwarm nog een beetje van de overgebleven chocolade.
  10. Smeer een dun laagje gesmolten chocolade op de randen van een halve schaal en druk de helften voorzichtig tegen elkaar aan.
  11. Laat je zelfgemaakte paaseieren nog zo’n 15 minuten uitharden.
Culinair
  • Baktotaal
  • Adobe Stock