/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F04%2FCkV0ML4gya6j9a1744115444.jpg)
Benodigdheden:
- 500 gram chocolade naar keuze (melk, puur, wit of gemengd)
- 50 gram harde karamel (grof gehakt)
- 2 chocolade-eivormen (halve schaalvorm)
- keukenthermometer
Zo maak je zelf paaseieren van chocolade en karamel:
- Smelt 375 gram chocolade au bain-marie. Blijf rustig roeren zodat de chocolade gelijkmatig smelt en niet aanbrandt.
- Haal de pan van het vuur zodra de chocolade volledig is gesmolten. Roer de resterende 125 gram chocolade erdoorheen tot je een glad mengsel hebt.
- Voeg nu de gezouten karamelstukjes toe aan de gesmolten chocolade en roer ze goed door het geheel. Zo verspreidt de karamel zich mooi door het hele ei.
- Giet de chocolade in de vorm: je kunt de vorm helemaal vullen.
- Kantel en draai de vorm rustig zodat de randen overal goed bedekt zijn met chocolade.
- Zet de vorm op z’n kop op een bakje of boven een pan, zodat overtollige chocolade eruit kan druipen. Laat het daarna ongeveer 15 minuten uitharden op bakpapier.
- Herhaal deze stappen voor een tweede laag chocolade. Dit maakt het ei extra stevig.
- Als beide helften klaar en volledig uitgehard zijn, haal je ze voorzichtig uit de vorm. Werk de randjes eventueel bij met een mesje.
- Verwarm nog een beetje van de overgebleven chocolade.
- Smeer een dun laagje gesmolten chocolade op de randen van een halve schaal en druk de helften voorzichtig tegen elkaar aan.
- Laat je zelfgemaakte paaseieren nog zo’n 15 minuten uitharden.
Culinair
- Baktotaal
- Adobe Stock