/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F04%2FEEOjeLlPtemVrw1744111104.jpg)
Ingrediënten:
- 200 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
- 225 gram kristalsuiker
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 50 gram fijngehakte pure chocolade
- 25 gram cacaopoeder
- 8 gram vanillesuiker (1 zakje)
- 50 milliliter melk
- 4 eieren
- 1 theelepel kaneel
- mespunt zout
Zo maak je een heerlijke marmercake:
- Verwarm de oven voor op 160 graden en vet een cakevorm in. Bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier.
- Klop in een grote kom de roomboter samen met 200 gram kristalsuiker, de vanillesuiker en een snuf zout tot een luchtig mengsel.
- Voeg de eieren één voor één toe. Mix goed na elk ei. Ziet het beslag eruit alsof het begint te schiften? Geen zorgen – een korte pauze of het toevoegen van het meel lost dat zo op.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel en de kaneel boven de kom en mix dit kort en voorzichtig door het beslag. Mix niet langer dan nodig is om de luchtigheid te behouden.
- Schep iets meer dan de helft van het beslag in de cakevorm.
- Meng in een apart kommetje de melk, cacao en overgebleven suiker voor het chocolademengsel. Roer dit door het overgebleven beslag en voeg de fijngehakte chocolade toe.
- Verdeel dit chocolademengsel over het beslag in de cakevorm. Maak met een vork of mes een paar draaibewegingen door het beslag om een mooi marmereffect te creëren. Niet te veel roeren – het moet een kunstwerkje blijven!
- Bak de cake in het midden van de oven in 55 tot 70 minuten. Controleer met een prikker: komt die er droog uit, dan is je cake klaar.
- Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm en stort 'm daarna op een rooster om verder af te koelen.
Culinair
- Keuken liefde
- Adobe Stock