/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F04%2FubcdpG1YUNkAuX1744017241.jpg)
Ingrediënten:
- 750 gram kruimige aardappelen
- 75 gram geraspte oude kaas
- 40 gram boter
- 3 eieren
- 1 eetlepel fijne mosterd
- scheutje volle melk
- snuf nootmuskaat
- peper en zout naar smaak
- paneermeel
Zo maak je zelf aardappelkroketjes:
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze gaar in ruim water met een beetje zout. Giet af en laat ze kort uitdampen.
- Verwarm een scheutje melk (let wel op: niet laten koken!). Stamp de aardappels samen met de boter, warme melk en één losgeklopt ei tot een smeuïge puree. Meng er de mosterd, nootmuskaat, peper, zout en geraspte kaas doorheen.
- Verdeel de puree over een schaal, dek af met folie en zet minstens een uur in de koelkast. Zo kun je er straks makkelijk kroketjes van rollen.
- Klop twee eieren los in een diep bord. Strooi wat paneermeel in een ander diep bord.
- Rol de puree tot mooie, stevige kroketjes. Haal ze door het ei en daarna door het paneermeel, tot ze rondom bedekt zijn.
- Frituur de kroketjes zo’n 4 minuten in olie van 180 graden tot ze goudbruin en krokant zijn. Of bak ze in de oven: 20 minuten op 200 graden, tot ze mooi bruin kleuren.
Tip: maak ze van tevoren en vries ze in – ideaal voor drukke dagen of onverwachte gasten.
Culinair
- Brenda kookt
- Adobe Stock