Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zo maak je zelf de lekkerste tokkelroom

Tokkelroom: het is een romige, zachte likeur waar je van blijft lepelen. Perfect voor Pasen, bij de koffie of als toetje. En het mooiste? Je maakt ’m heel makkelijk zelf!

Tokkelroom

Ingrediënten:

  • 250 milliliter brandewijn met 25 procent alcohol
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 7 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker

Zo maak je zelf de lekkerste tokkelroom:

  • Breng in een grote pan water aan de kook en zorg ervoor dat je een hittebestendige glazen kom hebt die je boven de pan kunt hangen.
  • Doe de eieren, suiker en vanillesuiker in de kom en roer tot de ingrediënten met elkaar zijn vermengd. Hang de kom daarna in de pan, maar zorg ervoor dat deze het water net niet raakt (au bain-marie).
  • Schenk vervolgens al roerend beetje bij beetje de brandewijn in de kom. Blijf roeren tot alle brandewijn is toegevoegd en een dik en romig geheel ontstaat. Zorg er ondertussen voor dat het mengsel niet te heet wordt. Als het boven de 85 graden komt, gaat de tokkelroom schiften.
  • Laat de tokkelroom afkoelen en serveer met slagroom.

Heb je nog tokkelroom over? Bewaar het dan in schone potjes of flesjes in de koelkast.

Culinair
  • Kookfans
  • Adobe Stock