/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F04%2FhTXCh22Cd5qwI81743679702.jpg)
Ingrediënten:
- 200 gram Griekse yoghurt
- 150 gram geraspte pittige cheddar kaas
- 4 grote witte uien (gepeld en in ringen gesneden)
- 2 eieren
- 1 rol koelvers hartig taartdeeg
- 1 eetlepel paneermeel
- 1 eetlepel appelazijn
- 3/4 eetlepel suiker
- 1/2 theelepel gehakte rozemarijn
- 1/2 theelepel tijmblaadjes
- olie om in te bakken
- peper en zout naar smaak
Zo maak je quiche met uien en kaas:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een taartvorm in met olie. Rol het deeg uit op een licht bebloemd werkblad en bekleed de vorm ermee. Zorg ervoor dat je een opstaande rand van ongeveer 3,5 centimeter maakt en druk de randen goed aan. Zet de vorm even in de koelkast om het deeg stevig te laten worden.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden uien toe en bak ze voorzichtig tot ze beginnen te kleuren. Bestrooi de uien met een snufje zout. Voeg een beetje water toe, zodat de uien half onderstaan, en giet de appelazijn erbij. Laat het geheel op hoog vuur koken tot het vocht bijna verdampt is en de uien lekker zacht zijn. Strooi de suiker, tijm en rozemarijn erbij en laat het mengsel inkoken tot een stroperige siroop.
- Klop in een kom de Griekse yoghurt los met de eieren en breng op smaak met zout en peper. Let op met het zout, want de kaas is al zoutig.
- Haal de taartvorm uit de koelkast en prik gaatjes in de deegbodem. Strooi er gelijkmatig de paneermeel overheen. Bedek het met 2/3 van de geraspte kaas. Verdeel de gekarameliseerde uien en de siroop eroverheen. Giet het eimengsel erover en strooi de rest van de kaas er bovenop.
- Zet de taart in de oven en bak 30 tot 40 minuten, of totdat de bovenkant mooi goudbruin is. Haal de taart uit de oven en zet deze op een rooster om af te koelen. Laat minimaal 5 minuten rusten voordat je de taart aansnijdt.
Culinair
- Keuken Liefde
- Adobe Stock