Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zo maak je pannenkoeken in de airfryer

Pannenkoeken bakken in de airfryer? Absoluut! Het is snel, makkelijk en verrassend lekker. En wat is een beter moment om dit eens uit te proberen dan op Nationale Pannenkoekdag? Met dit recept zet je in een handomdraai goudbruine, luchtige pannenkoeken op tafel. Tijd om te bakken en te genieten!

Pannenkoeken

Ingrediënten:

  • 400 gram tarwebloem
  • 600 milliliter volle melk
  • 3 eieren
  • 1 theelepel kaneel
  • scheutje slagroom
  • snuf zout
  • olie om in te vetten

Tip: zorg dat je een hittebestendige bakvorm hebt die in de airfryer past.

Zo maak je pannenkoeken in de airfryer:

  • Verwarm de airfryer voor op 160 graden en vet de bakvorm licht in met olie.
  • Klop de eieren los in een kom en voeg de bloem, melk, een snufje zout, kaneel en een scheutje slagroom toe. Mix dit tot een glad beslag.
  • Giet een dun laagje beslag in de bakvorm en plaats deze in de airfryer.
  • Bak de pannenkoek 8 minuten tot hij goudbruin en luchtig is.
  • Herhaal dit proces met de rest van het beslag.
  • Haal de pannenkoeken uit de airfryer en serveer ze direct met stroop, poedersuiker of vers fruit.
Culinair
  • Airfryertotaal
  • Adobe Stock