/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F04%2F8A6uh1hYnOtteN1743664281.jpg)
Ingrediënten:
- 500 gram zelfrijzend bakmeel
- 250 gram bruine basterdsuiker
- 100 gram gesmolten roomboter
- 200 milliliter volle melk
- 6 theelepels speculaaskruiden
- 1 theelepel kaneel
- mespunt zout
Zo maak je Skylger pondkoek:
- Meng de basterdsuiker, gesmolten boter, het zout, de speculaaskruiden, kaneel en de melk in een kom.
- Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en kneed tot een soepel deeg.
- Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en vorm er met je handen twee platte lappen van ongeveer 25 x 15 centimeter.
- Wikkel de deegstukken in vershoudfolie en laat ze minimaal twee dagen rusten in de koelkast, zodat de kruiden goed in kunnen trekken.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Bak de pondkoeken in 40 minuten goudbruin en gaar.
- Laat ze afkoelen op een rooster, snijd in repen en serveer.
Culinair
- Het keukentje van Syts
- Adobe Stock