Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zo maak je een heerlijke makreelsalade

Deze romige makreelsalade is perfect als gezonde en lekkere lunch. De combinatie van gerookte makreel, appel en zuivelspread zorgt voor een heerlijke, gebalanceerde smaak, terwijl de mosterd de salade wat extra pit geeft. Eet smakelijk!

Makreelsalade

Ingrediënten:

  • 175 gram gerookte makreelflakes
  • 100 gram zuivelspread naturel
  • 40 gram veldsla
  • 4 sneetjes roggebrood
  • 1 Elstar-appel
  • 1 kleine sjalot (fijngesnipperd)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel verse bieslook (fijngehakt)
  • 1 theelepel grove mosterd
  • ½ theelepel honing
  • peper en zout naar smaak

Zo maak je een heerlijke makreelsalade:

  1. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe ze in een kom en besprenkel met citroensap om verkleuring te voorkomen.
  2. Voeg de makreelflakes, zuivelspread, olijfolie en mosterd toe en meng alles goed door elkaar.
  3. Roer de fijngesnipperde sjalot, bieslook en eventueel een klein beetje honing erdoor voor extra smaak. Breng de salade verder op smaak met peper en zout.
  4. Beleg de sneetjes roggebrood met een handje veldsla en verdeel de makreelsalade erover.
  5. Bestrooi met wat extra versgemalen peper en serveer direct.
Culinair
  • Albert Heijn
  • Adobe Stock