/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F04%2F7jMlUCCTI3Dqjz1743598627.jpg)
Ingrediënten:
- 175 gram gerookte makreelflakes
- 100 gram zuivelspread naturel
- 40 gram veldsla
- 4 sneetjes roggebrood
- 1 Elstar-appel
- 1 kleine sjalot (fijngesnipperd)
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel verse bieslook (fijngehakt)
- 1 theelepel grove mosterd
- ½ theelepel honing
- peper en zout naar smaak
Zo maak je een heerlijke makreelsalade:
- Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe ze in een kom en besprenkel met citroensap om verkleuring te voorkomen.
- Voeg de makreelflakes, zuivelspread, olijfolie en mosterd toe en meng alles goed door elkaar.
- Roer de fijngesnipperde sjalot, bieslook en eventueel een klein beetje honing erdoor voor extra smaak. Breng de salade verder op smaak met peper en zout.
- Beleg de sneetjes roggebrood met een handje veldsla en verdeel de makreelsalade erover.
- Bestrooi met wat extra versgemalen peper en serveer direct.
Culinair
- Albert Heijn
- Adobe Stock