/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F03%2FBcCLJ7Aq0n5nsp1743151493.jpg)
Benodigdheden:
- 2 citroenen
- 2 eieren
- 175 gram kristalsuiker
- 100 gram ongezouten roomboter
- zeef
- schone en droge weckpot
Zo maak je lemon curd:
- Was de citroenen, rasp de gele schil en pers daarna het sap eruit. Bewaar beide even apart.
- Snijd de boter in kleine stukjes en smelt deze au bain marie: plaats een kom boven een pan met licht kokend water. Let op: zorg ervoor dat de bodem van de kom het water niet raakt.
- Voeg vervolgens het citroensap en -rasp en suiker aan de gesmolten boter toe.
- Klop in een andere kom de eieren met elkaar en voeg ook dit aan de kom met gesmolten boter en citroen toe.
- Roer het mengsel op laag vuur continu met een garde gedurende 10 à 15 minuten, totdat het de dikte van vla of yoghurt heeft.
- Haal de kom van het vuur en giet de lemon curd door een zeef.
- Schenk dan de curd in een schone weckpot en laat dit ongeveer een uur afkoelen tot kamertemperatuur.
Tip: je kunt lemon curd ook prima van tevoren maken. Je kunt het daarna twee à drie weken in de koelkast bewaren in een goed afgesloten weckpot.
Culinair
- Adobe Stock