Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zo maak je gemakkelijk zelf lemon curd

Lemon curd is heerlijk door de yoghurt 's ochtends, door baksels en koekjes of natuurlijk... als topping op warme en verse scones! Dit typisch Engelse lekkernij kun je verrassend eenvoudig zelf maken. In dit artikel lees je precies hoe.

Lemon curd

Benodigdheden:

  • 2 citroenen
  • 2 eieren
  • 175 gram kristalsuiker
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • zeef
  • schone en droge weckpot

Zo maak je lemon curd:

  1. Was de citroenen, rasp de gele schil en pers daarna het sap eruit. Bewaar beide even apart.
  2. Snijd de boter in kleine stukjes en smelt deze au bain marie: plaats een kom boven een pan met licht kokend water. Let op: zorg ervoor dat de bodem van de kom het water niet raakt.
  3. Voeg vervolgens het citroensap en -rasp en suiker aan de gesmolten boter toe.
  4. Klop in een andere kom de eieren met elkaar en voeg ook dit aan de kom met gesmolten boter en citroen toe.
  5. Roer het mengsel op laag vuur continu met een garde gedurende 10 à 15 minuten, totdat het de dikte van vla of yoghurt heeft.
  6. Haal de kom van het vuur en giet de lemon curd door een zeef.
  7. Schenk dan de curd in een schone weckpot en laat dit ongeveer een uur afkoelen tot kamertemperatuur.

Tip: je kunt lemon curd ook prima van tevoren maken. Je kunt het daarna twee à drie weken in de koelkast bewaren in een goed afgesloten weckpot.

Culinair
  • Adobe Stock