/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F03%2FwO610IjLQIF8tj1743067322.jpg)
Ingrediënten:
- 375 gram knolselderij
- 275 gram aardappelen
- 200 gram bloem
- 40 gram Parmezaanse kaas
- 150 milliliter crème fraîche of zure room
- 3 eieren
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- sap van ½ citroen
- handje fijngehakte bieslook
- peper en zout naar smaak
- roomboter om in te bakken
Zo maak je hartige koekjes van knolselderij:
- Schil de aardappelen en was ze goed. Snijd de knolselderij in kleine stukjes. Doe beide in een keukenmachine en maal tot fijne stukjes.
- Doe het mengsel in een kom en voeg de eieren, rozemarijn, knoflookpoeder, peper en zout toe.
- Rasp de kaas boven het mengsel. Voeg de bloem toe en meng alles goed door elkaar.
- Verhit een beetje boter in een pan en vorm zes tot acht koekjes van het beslag.
- Bak de koekjes op middelhoog vuur in ongeveer zes tot acht minuten per kant goudbruin en gaar. Gebruik een deksel op de pan zodat ze goed kunnen garen. Herhaal het proces totdat het beslag op is.
- Meng ondertussen de crème fraîche, het citroensap en de fijngehakte bieslook voor de saus. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de warme knolselderijkoekjes met de saus.
Culinair
- Jaimy's kitchen
- Adobe Stock