Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zo maak je muffins met advocaat

Liefhebber van het bekende, gele eierdrankje? Dan moet je deze muffins met romige advocaat eens proberen. Ze zijn zó gemaakt en het resultaat? Warm uit de oven onweerstaanbaar, en ook afgekoeld blijven ze heerlijk. Zo maak je ze.

Advocaat

Benodigdheden:

Voor ongeveer twaalf muffins

  • 50 gram boter
  • 200 milliliter advocaat (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 100 milliliter melk
  • muffinvorm
  • cupcakevormpjes

Zo maak je muffins met advocaat:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Smelt de boter zachtjes in de magnetron. Meng in een ruime kom het bakmeel met de suiker, het bakpoeder en een snufje zout. Klop in een andere kom de eieren los met de melk. Voeg de gesmolten boter, een theelepel vanille-extract en 150 milliliter advocaat toe en klop het geheel luchtig.
  3. Giet het eimengsel bij het bakmeel en roer met een vork of houten lepel kort door.
  4. Verdeel het beslag over de ingevette muffinvormpjes en doe de resterende advocaat over het beslag.
  5. Plaats de muffinvorm op een rooster in het midden van de oven en bak de muffins in 25 tot 30 minuten goudbruin en gaar. Laat ze 5 minuten afkoelen in de vorm, haal ze er vervolgens uit en laat ze verder afkoelen op een rooster.
Culinair
  • Adobe Stock