/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F03%2FzND0LEYUplP92v1742990771.jpg)
Ingrediënten:
Voor vier personen
- 125 gram bloem
- 2 eieren
- 300 milliliter halfvolle melk
- 2 eetlepels ongezouten roomboter
- snuf zout
- 200 milliliter vanillevla
- 250 milliliter opgeklopte slagroom
- 75 milliliter advocaat
- een paar mandarijnenpartjes (optioneel)
- poedersuiker (optioneel)
Zo maak je flensjes met advocaat:
- Ga eerst met de flensjes aan de slag: mix hiervoor de bloem, de eieren en een klein snufje zout met elkaar. Voeg beetje bij beetje de melk toe. Roer het geheel goed door.
- Smelt één eetlepel roomboter en meng dit door het beslag.
- Verhit de overige boter in een koekenpan en schep twee à drie eetlepels beslag in de pan.
- Draai de pan rond zodat het beslag de bodem met een dun laagje bedekt. Bak de flensjes op een hoge temperatuur totdat de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai dan om en bak de andere kant zo'n 30 seconden. Haal uit de pan en houd warm tot alle flensjes gebakken zijn.
- Meng ondertussen de vla, slagroom en advocaat met elkaar.
- Zodra alle flensjes gebakken zijn, bestrijk je ze royaal met het advocaatmengsel en rol je de flensjes op.
- Bestrooi de flensjes eventueel met poedersuiker en garneer ze eventueel ook met een paar mandarijnenpartjes – net wat jij lekker vindt. Geniet ervan!
Culinair
- Albert Heijn, Jumbo
- Adobe Stock