Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zo maak je zelf de allerlekkerste satésaus

Op zoek naar een eenvoudige maar heerlijke satésaus? Deze variant met romige kokosmelk, pure pindakaas en een vleugje citroen is hartig, zoet en pittig tegelijkertijd. Lekker bij gegrilde kip, groentespiesjes, friet en stokbrood!

Satésaus

Ingrediënten:

  • 400 milliliter kokosmelk
  • 4 eetlepels 100% pindakaas
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels fijngehakte pinda’s
  • 1½ theelepel sambal (meer of minder naar smaak)
  • 1 theelepel citroensap
  • gebakken uitjes ter garnering

Zo maak je zelf de allerlekkerste satésaus:

  1. Hak de pinda’s fijn en zet alle ingrediënten klaar.
  2. Doe de kokosmelk, pindakaas, ketjap manis, sambal en citroensap in een steelpannetje. Zet het vuur laag tot middelhoog en roer goed door.
  3. Laat de saus rustig pruttelen terwijl je blijft roeren, totdat hij een mooie, lobbige dikte heeft. Dit duurt ongeveer 5 tot 7 minuten.
  4. Roer de fijngehakte pinda’s door de saus voor extra textuur en een rijke pindasmaak.
  5. Serveer warm en strooi er eventueel nog wat gebakken uitjes overheen. Heerlijk bij saté, nasi of als dip voor groenten, friet en stokbrood.
Culinair
  • Eef kookt zo
  • Adobe Stock