/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F03%2F1NlDm5B2gUjQQu1742987920.jpg)
Ingrediënten:
- 400 milliliter kokosmelk
- 4 eetlepels 100% pindakaas
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels fijngehakte pinda’s
- 1½ theelepel sambal (meer of minder naar smaak)
- 1 theelepel citroensap
- gebakken uitjes ter garnering
Zo maak je zelf de allerlekkerste satésaus:
- Hak de pinda’s fijn en zet alle ingrediënten klaar.
- Doe de kokosmelk, pindakaas, ketjap manis, sambal en citroensap in een steelpannetje. Zet het vuur laag tot middelhoog en roer goed door.
- Laat de saus rustig pruttelen terwijl je blijft roeren, totdat hij een mooie, lobbige dikte heeft. Dit duurt ongeveer 5 tot 7 minuten.
- Roer de fijngehakte pinda’s door de saus voor extra textuur en een rijke pindasmaak.
- Serveer warm en strooi er eventueel nog wat gebakken uitjes overheen. Heerlijk bij saté, nasi of als dip voor groenten, friet en stokbrood.
Culinair
- Eef kookt zo
- Adobe Stock