/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F03%2FIh8jrzVS39kmQS1742901632.jpg)
Ingrediënten:
Voor vier personen
- 2 kilo kruimige aardappels
- 2 eieren
- 5 eetlepels bloem
- 2 uien
- 50 gram roomboter
- ½ theelepel nootmuskaat
- zout en versgemalen peper naar smaak
- handvol verse peterselie
Zo maak je Duitse aardappelkoekjes:
- Schil de aardappels, rasp ze fijn en snipper de uien. Doe ze in een kom en giet het overtollige vocht af.
- Voeg de eieren, bloem, nootmuskaat, zout en wat versgemalen peper toe. Meng alles goed door elkaar tot een stevig mengsel.
- Verhit een koekenpan met een flinke klont roomboter op middelhoog vuur. Maak met twee eetlepels kleine, ronde koekjes van het aardappelmengsel en leg ze in de pan.
- Bak de aardappelkoekjes in ongeveer 3-4 minuten per kant goudbruin en knapperig. Voeg indien nodig wat extra roomboter toe tijdens het bakken.
- Laat de koekjes kort uitlekken op keukenpapier en garneer met fijngehakte verse peterselie.
Culinair
- Simpele Recepten
- Adobe Stock