Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Lekker en simpel: zo maak je Duitse aardappelkoekjes

In Duitsland staan ze bekend als reibekuchen, in Nederland noemen we ze vaak aardappelkoekjes. Hoe je ze ook noemt, deze knapperige lekkernijen zijn een heerlijke comfort food! Oorspronkelijk een populaire snack op Duitse markten en in gezellige biergartens, maar gelukkig zijn ze ook heel eenvoudig zelf te maken.

Duitse aardappelkoekjes

Ingrediënten:

Voor vier personen

  • 2 kilo kruimige aardappels
  • 2 eieren
  • 5 eetlepels bloem
  • 2 uien
  • 50 gram roomboter
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • zout en versgemalen peper naar smaak
  • handvol verse peterselie

Zo maak je Duitse aardappelkoekjes:

  1. Schil de aardappels, rasp ze fijn en snipper de uien. Doe ze in een kom en giet het overtollige vocht af.
  2. Voeg de eieren, bloem, nootmuskaat, zout en wat versgemalen peper toe. Meng alles goed door elkaar tot een stevig mengsel.
  3. Verhit een koekenpan met een flinke klont roomboter op middelhoog vuur. Maak met twee eetlepels kleine, ronde koekjes van het aardappelmengsel en leg ze in de pan.
  4. Bak de aardappelkoekjes in ongeveer 3-4 minuten per kant goudbruin en knapperig. Voeg indien nodig wat extra roomboter toe tijdens het bakken.
  5. Laat de koekjes kort uitlekken op keukenpapier en garneer met fijngehakte verse peterselie.
Culinair
  • Simpele Recepten
  • Adobe Stock