Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Om van te smullen: flammkuchen met zalm en kruidenroomkaas

Deze knapperige flammkuchen is belegd met romige kruidenkaas, flinterdunne rode ui en zachte plakjes gerookte zalm. We maken het af met citroenrasp en een vleugje extra dille: om van te smullen! Serveer het als borrelhap of lichte maaltijd.

Flammkuchen

Ingrediënten:

  • 260 gram koelvers flammkuchendeeg
  • 200 gram gerookte zalmplakken
  • 200 gram kruidenroomkaas
  • 1 rode ui
  • 7 gram verse dille (grof gehakt)
  • 1 theelepel citroenrasp (fijn geraspt)
  • 1 eetlepel pijnboompitten (licht geroosterd)

Zo maak je flammkuchen met zalm en kruidenroomkaas:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Rol het flammkuchendeeg met het bijgeleverde bakpapier uit op een bakplaat. Prik met een vork her en der gaatjes in het deeg, zodat het gelijkmatig bakt.
  3. Snijd de rode ui in dunne ringen. Bestrijk het deeg met een royale laag kruidenkaas en verdeel de rode ui erover. Bak de flammkuchen 15 minuten in het midden van de oven, tot de bodem goudbruin en knapperig is.
  4. Haal de flammkuchen uit de oven en verdeel direct de gerookte zalm erover. Strooi de citroenrasp, dille en geroosterde pijnboompitten erover.
  5. Snijd de flammkuchen in acht gelijke stukken en serveer direct.
Culinair
  • Adobe Stock