Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zo maak je snel kaneelbroodjes uit de airfryer

Heerlijk bij een luxe ontbijt, lunch of gewoon zomaar: zoete kaneelbroodjes. Deze lekkernijen vind je tegenwoordig overal, en je kunt ze ook héél gemakkelijk en snel zelf maken. Gewoon, hup, in de airfryer. We leggen je uit hoe.

Kaneelbroodjes

Ingrediënten:

  • 1 blik vers croissantdeeg (ongeveer 250 gram)
  • 1 theelepel kardemom
  • 2 theelepels kaneel
  • 100 gram boter
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gram roomkaas
  • 75 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 eetlepels volle melk
  • parelsuiker ter garnering (optioneel)

Zo maak je de kaneelbroodjes:

  1. Weeg 100 gram boter af en verdeel deze in twee gelijke delen. Gebruik 50 gram voor de broodjes en 50 gram voor het glazuur. Zet beide porties apart in een kommetje en laat de boter op kamertemperatuur komen.
  2. Stel de airfryer in op 180 graden en laat deze op temperatuur komen.
  3. Rol het croissantdeeg met een deegroller uit tot een mooi vierkant.
  4. Meng de basterdsuiker, kaneel en een snufje kardemom in een kom.
  5. Smeer het uitgerolde deeg in met 50 gram boter en strooi de suikerkaneelmix er gelijkmatig overheen.
  6. Rol het deeg weer strak op en snijd de rol in gelijke plakjes.
  7. Gebruik een airfryerbestendige bakvorm en vet deze in of bekleed 'm met bakpapier. Plaats de kaneelbroodjes in de vorm en bak ze ongeveer 8 minuten op 180 graden. Houd de kleur goed in de gaten – worden ze te donker, verkort dan de baktijd.
  8. Maak ondertussen de glazuur: klop in een kom de roomkaas, de resterende 50 gram boter, poedersuiker en vanille-extract tot een romig mengsel. Voeg tijdens het mixen geleidelijk de melk toe tot het glazuur de gewenste dikte heeft. Is het nog te dik? Voeg dan een extra eetlepel melk toe.
  9. Haal de kaneelbroodjes uit de airfryer en laat ze goed afkoelen.
  10. Bestrijk ze vlak voor het serveren met het glazuur en strooi er eventueel wat parelsuiker overheen. En genieten maar!