/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F03%2FuCrFLABCYMtwks1742812381.jpg)
Ingrediënten:
- 575 gram zelfrijzend bakmeel
- 350 gram poedersuiker
- 225 gram stroopwafelkruimels
- 100 gram roomboter
- 20 gram basterdsuiker
- 310 milliliter lauwwarme melk
- 60 milliliter lauwwarm water
- 5 stroopwafels
- 3 eieren
- 1 eetlepel kaneel
- zakje vanillesuiker
- handje grof gehakte walnoten
- olie om in te frituren
Zo maak je donuts met stroopwafels:
- Meng in een grote kom het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, vanillesuiker en kaneel. Smelt de roomboter, klop de eieren los en voeg dit samen met 250 milliliter lauwwarme melk en het water toe aan de droge ingrediënten. Kneed het geheel tot een soepel, licht plakkerig deeg.
- Meng de stroopwafelkruimels door het deeg zodat ze goed verdeeld zijn. Bestrooi je werkblad met wat extra meel, stort het deeg erop en kneed nog even kort door. Doe het deeg in een kom, dek af met een schone theedoek en laat het ongeveer 45 minuten rijzen op een warme plek.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot ongeveer 1 centimeter dikte. Gebruik een uitsteker van ongeveer 8 centimeter diameter en een kleinere uitsteker van ongeveer 3,5 centimeter om donuts te vormen. Leg de donuts op een met bakpapier beklede bakplaat, dek ze af en laat nog 30 minuten rusten.
- Verhit een pan met zonnebloemolie tot 180 graden. Frituur de donuts per paar in ongeveer 2 minuten goudbruin, keer ze halverwege om. Laat ze uitlekken op keukenpapier en volledig afkoelen.
- Meng de poedersuiker met de overgebleven melk tot een dik glazuur. Voeg indien nodig extra poedersuiker of melk toe om de juiste consistentie te krijgen. Snijd de stroopwafels in stukken. Dip de donuts in het glazuur, leg ze op bakpapier en bestrooi direct met de stukken stroopwafel en gehakte walnoten.