/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F03%2Fw0Q4INBBgdc9ns1742570674.jpg)
Ingrediënten:
Voor vier personen
- 1 kilo kruimige aardappels
- 600 gram kabeljauwfilet
- 500 gram spinazie à la crème (diepvries)
- 300 gram tuinerwten (diepvries)
- 50 gram roomboter
- 40 gram selderij
- 250 milliliter crème fraîche
- 2 eieren
- 1 citroen
Zo maak je een ovenschotel met kabeljauwfilet en aardappelpuree:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Hak de selderij fijn. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in circa 20 minuten gaar. Giet af en stamp ze fijn met de boter, 100 milliliter crème fraîche en de helft van de selderij. Breng op smaak met zout en peper.
- Kook de eieren in 8 minuten bijna hard, laat ze schrikken onder koud water, pel ze en snijd ze in partjes.
- Verwarm de spinazie met de rest van de crème fraîche op een lage stand. Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de helft uit. Snijd de andere helft in vier partjes.
- Snijd de kabeljauw in grove stukken. Meng de doperwten door de spinaziesaus samen met de rest van de selderij, het citroenrasp en 2 eetlepels citroensap. Schep de vis en eipartjes erdoor en verdeel over een ovenschaal.
- Dek de ovenschaal af met de aardappelpuree en maak met een vork een patroon in de bovenkant.
- Bak de ovenschotel in circa 45 minuten af in het midden van de oven, tot de saus langs de rand borrelt en de puree goudbruin is.
Tip: serveer de ovenschotel met een frisse salade.
Culinair
- Boodschappen
- Adobe Stock