/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F03%2Fc5ys7yvuSokh6P1742558340.jpg)
Ingrediënten:
- 600 gram half-om-half gehakt
- 40 gram paneermeel
- 2 eetlepels grove mosterd
- 2 uien, fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 ei
- 1/2 liter runderbouillon
- 3 eetlepels roomboter
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel komijn
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel kruidnagel
- 1/2 theelepel piment
- peper en zout naar smaak
Zo maak je gekruide gehaktballen:
- Verhit een beetje boter in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Laat even afkoelen.
- Meng in een grote kom het gehakt met het ei, mosterd, paneermeel, sambal, kruiden, en de gefruite ui en knoflook. Kneed het geheel goed door.
- Vorm hier ongeveer zes ballen van en laat ze een uur opstijven in de koelkast.
- Verhit de rest van de boter in een braadpan en bak de gehaktballen rondom bruin. Voeg daarna de bouillon toe en laat ze afgedekt 15 tot 20 minuten sudderen op laag vuur.
- Serveer met aardappelpuree of rijst, en maak van het braadvocht een lekkere jus. Eet smakelijk!