/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F03%2FqTyc6QmtoJigte1742546261.jpg)
Slagroom in het beslag
Als er iets is dat je pannenkoeken nóg lekkerder maakt, is het wel slagroom in het beslag. Door een deel van de melk te vervangen door slagroom krijgen pannenkoeken namelijk een net iets andere smaak en textuur.
Doordat slagroom meer vet bevat dan melk, krijgt het beslag een vollere, rijkere smaak. Het vet in slagroom zorgt er daarnaast voor dat het beslag smeuïger wordt en de pannenkoeken een zachtere structuur krijgen. Hierdoor zijn ze minder taai en drogen ze minder snel uit.
Slagroom bevat naast vet ook natuurlijke suikers. Tijdens het bakken karamelliseren deze lichtjes, waardoor de pannenkoeken een mooi goudbruin kleurtje en knapperige randjes krijgen. Doordat slagroom vocht vasthoudt, blijven de pannenkoeken bovendien langer zacht en luchtig, zelfs als ze afkoelen.
Ingrediënten:
- 700 milliliter melk
- 300 milliliter slagroom
- 600 gram bloem
- 3 eieren
- mespunt zout
- boter om in te bakken
Zo maak je de lekkerste pannenkoeken:
- Zeef de bloem en het zout in een beslagkom, voeg de melk en eieren toe en klop het geheel met een garde tot een glad beslag. Voeg vervolgens de slagroom toe en roer goed door.
- Dek de kom af met huishoudfolie en laat het beslag 30 minuten rusten.
- Verhit wat boter in een pan en schep er een soeplepel beslag in. Draai de pan voorzichtig rond zodat het beslag goed verdeeld wordt over de bodem.
- Bak de pannenkoek ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur, totdat de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om en bak nog 1 minuut totdat ook de andere kant goudbruin is. Herhaal dit met de rest van het beslag.