/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F03%2FW0btXvb01gaCFn1742494862.jpg)
Ingrediënten:
Voor 4 personen
- 600 gram verse sperziebonen
- 100 gram gerookte spekblokjes
- 150 gram champignons, in plakjes
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 1 flinke eetlepel roomboter
- 1 theelepel gedroogde tijm
- snuf nootmuskaat
- zwarte peper naar smaak
Zo maak je sperziebonen met spek:
- Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook de bonen in 10 minuten beetgaar en giet af.
- Smelt de roomboter in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spekjes uit tot ze knapperig zijn. Voeg de gesnipperde sjalot en de champignons toe en bak alles nog 5 minuten mee tot de champignons goudbruin en zacht zijn.
- Doe de sperziebonen in de pan en schep goed om. Bestrooi met tijm, een snufje nootmuskaat en zwarte peper naar smaak. Laat alles nog 2 minuten zachtjes bakken, zodat de smaken goed samenkomen.
- Serveer de sperziebonen met gebakken aardappeltjes.